ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак: активізація бойовиків на Донбасі не пов'язана з виходом РФ із Сирії

Міністр запевнив, що армія готова відреагувати на будь-які загрози.

Полторак: активізація бойовиків на Донбасі не пов'язана з виходом РФ із Сирії
Фото: Сергей Нужненко

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що активізації бойовиків на Донбасі не пов'язана з частковим виведенням російських військ із Сирії. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Інтенсифікація бойових дій на сході України ніяк не пов'язана з виведенням російських військ із Сирії", - сказав він у вівторок під час відвідування Яворівського полігону у Львівській області.

При цьому міністр запевнив, що в разі збільшення інтенсивності бойових дій на сході України Збройні сили України і Міністерство оборони "перебувають у належному стані, щоб відреагувати на зміни обстановки". "Кількість і підготовка особового складу, а також наявність резервів дозволить нам своєчасно відреагувати на будь-які загрози", - запевнив Полторак.

Міністр оборони України і міністр національної оборони Канади Харджит Сінг Саджан у вівторок відвідували базу Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області.

Нагадаємо, про намір вивести з Сирії більшу частину військового угруповання Володимир Путін заявив у понеділок увечері на зустрічі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і міністром оборони Сергієм Шойгу. Він пояснив, що війська виконали поставлені перед ними завдання.

Активізацію бойових дій на Донбасі фіксують з початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram