ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ закликає українських і російських журналістів до діалогу

Завдяки такому діалогу можна вирішити низку питань, упевнені в організації

ОБСЄ закликає українських і російських журналістів до діалогу
Фото: Макс Требухов

Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) вважає важливим підтримання діалогу українських і російських журналістів.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної спілки журналістів України.

"Надзвичайно важливою ініціативою представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ є діалог журналістських організацій України та Росії, який триває вже два роки", - заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

За її словами, саме завдяки такому діалогу було досягнуто домовленостей про звільнення полонених кореспондентів і проведено важливі дискусії про професійні стандарти журналістики.

"За допомогою тривалих обговорень, професіоналізму й емоцій було досягнуто загальних рішень щодо звільнення полонених колег, проведено важливі дискусії про професійні стандарти", - зазначила Міятович.

Одним із практичних виявів такого діалогу, за її словами, став проект співпраці молодих журналістів обох країн. Цей проект представили дипломатам у кулуарах віденського палацу Хофбург, де проходять засідання Ради ОБСЄ.

Зокрема, молоді журналісти з Росії та України представили спільну фотовиставку та відеороботи на тему захисту свободи слова, а також на тему біженців.

До кінця весни планують провести презентації спільного проекту в Києві, Москві, Івано-Франківську, Одесі, Миколаєві та Черкасах.

Фото: nsju.org

Нагадаємо, 23 лютого Президент Петро Порошенко створив Раду з питань захисту журналістів і свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram