ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко припинила голодування ще до фейкового листа Порошенка, - сестра

Стан ув'язненої в Росії льотчиці наразі залишається невідомим

Савченко припинила голодування ще до фейкового листа Порошенка, - сестра
Фото: twitter.com/eey_simon

Українська льотчиця Надія Савченко припинила сухе голодування після завершення суду 9 березня, а не після отримання фейкового листа нібито від президента Петра Порошенка.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила її сестра Віра Савченко.

"Савченко припинила голодування 9 числа відразу після суду, вона прийняла рішення до листа. Президент писав листи і раніше, він на зв'язку з сім'єю", - повідомила сестра ув'язненої в Росії українки.

За словами Віри Савченко, метою листа була спроба посварити сторони процесу.

"Мета - зіштовхнути нас лобами. Щоб консули посварилися з адвокатами, щоб на консулів накричав Київ. Ця операція готувалася раніше", - сказала Савченко.

Сестра також повідомила, що стан Савченко наразі залишається невідомим.

"Омбудсмен Елла Памфілова зв'язувалася з консулом у Москві і говорила, що з понеділка вона буде з'ясовувати, чому ж не пустили лікарів, адже все було нормально. Я повинна буду написати заяву, відправити факсом, що я прошу оглянути Надю тощо. Грубо кажучи, Кремль "запустив дурочку", вони роблять вигляд, що "ой, а що, лікарі були, чого ж ви не сказали?" - додала Віра Савченко.

Нагадаємо, 12 березня українські лікарі покинули територію Російської Федерації після того, як не потрапили до голодуючої Надії Савченко.

Савченко оголосила сухе голодування з 4 березня і заявила, що оглядати її можуть тільки українські чи європейські лікарі. 10 березня вона повідомила, що прислухається до переданого їй письмового прохання Петра Порошенка і буде пити воду. Однак пізніше виявилося, що Порошенко лист Савченко не писав. Російські пранкери заявили, що це зробили вони. Адвокати українки бачать в цьому руку ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram