ГоловнаСуспільствоЖиття

Детективи НАБУ допитали Пасішника

Пасішник розповів про своє листування з Абромавичусом щодо посади заступника міністра

Детективи НАБУ допитали Пасішника
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

У Національному антикорупційному бюро України детективи завершили допит виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, повідомляє РБК-Україна.

"Повідомили про підозру, повідомили мої права і зобов'язання. Підозра стосується нібито незаконного впливу на державного діяча (міністра економіки Айвараса Абромавичуса, - ред.) шляхом незаконного вмовляння призначити мене на посаду заступника міністра", - сказав Пасішник.

За словами топ-менеджера "Нафтогазу", листування з Абромавичусом має суто дружній характер.

"Але вони (детективи) розцінили його як умовляння", - уточнив він.

Повідомляється, що Пасішник також розповів про своє листування з Абромавичусом щодо посади заступника міністра.

"Коли з'явилася вакансія, подав Корж у відставку, Айварас був за тиждень до цієї події у мене на дні народження, видавав такі тости, що він хоче зі мною працювати, що ми багато зробили в плані боротьби з корупцією, повернули державі Укрнафту, дивіденди .. . І через тиждень виникає посада, і я йому (Айварасу) пишу, що хочу з ним працювати. Він на це нормально відреагував, ніяких погроз - нічого. Сказав: "Ок, добре, але я не знаю, чи буду через тиждень в Кабміні". І ще він сказав, що ця посада виключно під оборонне спрямування і він пообіцяв її під РНБО. Я далі почав йому доводити, що, на скільки мені відомо, цю посаду будуть розділяти на дві, і тільки щодо поділу посади була ця розмова. Вона не стосувалася призначення", - розповів Пасішник.

При цьому виконавчий директор "Нафтогазу" назвав таку переписку якоюсь "авантюрою" зі свого боку. Повідомив, що і далі буде приходити на допити і "доводити свою невинність", оскільки ніяких фактів своєї провини він не почув.

Нагадаємо, 9 березня Національне антикорупційне бюро пред'явило підозру топ-менеджеру "Нафтогазу" Андрію Пасішнику про тиск на міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Топ-менеджера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу. Детективи НАБУ зафіксували "незаконний вплив" Пасішника на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого. Пасішника підозрюють у тому, що він всупереч волі Абромавичуса намагався домогтися свого призначення на посаду заступника міністра.

3 лютого голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіта.

Пізніше Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "настійно рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно запропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили. З 9 лютого Пасішник добровільно пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram