ГоловнаСуспільствоПодії

Директора держпідприємства у Київській області спіймали на великому хабарі (оновлено)

Чиновник вимагав у киянина $60 тис. за землю під кемпінг

Директора держпідприємства у Київській області спіймали на великому хабарі (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

У Києві затримали директора одного з державних підприємств Київської області, який вимагав 60 тисяч доларів хабара.

Операцію провели слідчі Подільського управління столичної поліції спільно з СБУ.

"Чиновник вимагав у жителя столиці неправомірну вигоду в розмірі 60 тисяч доларів США за виділення лісової земельної ділянки для будівництва кемпінгу. Після отримання частини грошей, а це - 4 тисячі доларів і 150 тисяч гривень, чоловіка і його спільника (посередника, - ред.) затримали", - повідомляють на сайті поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Оновлення. Повідомлення на сайті СБУ містить дещо іншу інформацію. Спецслужба повідомляє, що директор державного підприємства лісової промисловості разом із посередником вимагали 110 тисяч доларів у підприємця за узгодження висновку про надання лісової ділянки площею 75 га в спільне тимчасове користування.

Зазначають, що зловмисників затримали під час отримання частини хабара в розмірі 10 тисяч доларів.

СБУ також оприлюднила кілька фото, на яких видно долари і гривні. Ймовірно, розбіжність із поліцією щодо суми вилученої частини хабара пояснюється тим, що спецслужба перевела гривні в долари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram