ГоловнаСуспільствоЖиття

Юрист: у Криму створено умови для вимушеної міграції жінок на материк

"Жінки змушені їхати, тому що їм не забезпечують адекватного рівня життя"

Юрист: у Криму створено умови для вимушеної міграції жінок на материк
Виктория Савчук
Фото: Макс Требухов

Окупаційна влада створила в Криму такі умови, які змушують жінок до виїзду на материк.

Про це на прес-конференції, організованій проектом Free Crimea та Інститутом Горшеніна, сказала юрист, експерт громадської ініціативи "Крим.SOS" Вікторія Савчук.

"Дискримінація і порушення прав жінок у Криму відбувається у різних сферах, починаючи від обмежень у свободі слова і закінчуючи обмеженнями у свободі пересування і медичному забезпеченні. Крім того, є серйозний момент у вигляді інформаційної кампанії, особливо щодо мусульманок. Ми пам'ятаємо випадок, коли зникла дівчинка у Сімферополі, її знайшли потім, вона поїхала до родичів у Ростовську область. Але все ЗМІ вже сурмили, що вона пішла в ІДІЛ", - заявила вона.

"Таке ставлення і неповага до прав жінок є причиною активного внутрішнього переміщення саме жінок, особливо з дітьми, на материкову частину. Відповідно до міжнародних норм, примусове переміщення заборонено, але таким ставленням створюються всі умови для активного виїзду. І жінки змушені їхати, тому що їм не забезпечують достатні умови для проживання та адекватного рівня життя на території Криму", - додала Савчук.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики заявили, що Росія зруйнувала українську систему соціальної допомоги сім'ям у Криму. Зараз там діє законодавство, яке за своєю суттю більш обмежувальне, порівняно з українським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram