ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери опублікували список загиблих на Донбасі росіян

У зоні АТО загинув 2081 громадянин РФ

Волонтери опублікували список загиблих на Донбасі росіян
Фото: www.facebook.com/bochkala

Прес-секретар президента Святослав Цеголко опублікував складений волонтерами список громадян Російської Федерації, які загинули під час військового конфлікту на Донбасі.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter, посилаючись на дані волонтерів організації "Вантаж-200 з України в Росію".

"Волонтери: на Донбасі загинув 2081 громадянин РФ", - написав Цеголко.

Нагадаємо, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому, президент Петро Порошенко заявив, що на Донбасі продовжують перебувати 5 тис. російських військовослужбовців.

Росія постійно заперечує присутність своїх військовослужбовців на Донбасі, незважаючи на докази. При цьому влада РФ заявляє, що в зоні АТО можуть перебувати "добровольці" або ж військовослужбовці, які давно звільнилися.

9 лютого Служба безпеки порушила справу стосовно російських офіцерів Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК). У росіян були вилучені матеріали, що свідчать про їхню співпрацю з бойовиками, а саме - навчальні матеріали та посібники, пропагандистські матеріали, шеврони і прапори "ДНР", нагороди за допомогу у відбитті "агресії держави України". У МЗС РФ назвали підтримку російськими офіцерами бойовиків "спілкуванням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram