ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові розпочався суд над трьома жителями у справі про теракти

Один з обвинувачених визнав провину повністю, двоє інших - частково

У Харкові розпочався суд над трьома жителями у справі про теракти
Фото: EPA/UPG

Жовтневий районний суд Харкова в четвер почав розгляд по суті справи щодо трьох мешканців міста, які підозрюються у вчиненні низки терактів в 2014-2015 роках, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відбулося перше засідання по суті, на якому було оголошено обвинувальний висновок. Один з обвинувачених визнав провину повністю, двоє інших - частково - тільки за статтею 263 (незаконне зберігання та поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. Здійснення терактів вони не визнали", - повідомив потерпілий, адвокат Олег Головков, офіс якого, розташований в житловому будинку, був обстріляний з реактивного вогнемета в вересні 2014 року.

Обвинуваченим інкримінуються також обстріл з гранатомета МРО-А будівель Фрунзенського та Орджонікідзенського військкоматів (вересень 2014 роки), спроба обстрілу з РПГ-22 ємності з паливними матеріалами (жовтень 2014 роки), підрив військового тягача за допомогою СПМ (жовтень 2014 роки), підрив з допомогою реактивної штурмової гранати ємності з газом ТОВ "Харківрегіонгаз", підрив за допомогою СПМ цистерни з бензином на станції "Шебелинка" (січень 2015 року), підрив з використанням "пластида" залізничних колій моста на перегоні "Новожаново-Основа" (березень 2015 року).

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові проходив Мітинг гідності, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО. Після того, як колона активістів євромайдану рушила маршем від Палацу спорту в сторону Московського проспекту, стався вибух, в результаті якого на місці загинули двоє людей (координатор харківського євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко), 11 постраждали. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram