ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму відбулося перше засідання суду з приводу заборони Меджлісу

На ознайомлення зі справою Меджлісу і його захисту дали тиждень

У Криму відбулося перше засідання суду з приводу заборони Меджлісу
Фото: livejournal.com

У Верховному суді Криму, підконтрольному Росії, відбулося перше засідання з приводу заборони діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова за позовом "прокурора" Наталії Поклонської.

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, повідомляє "Крим.Реалії".

Традиційно квартал біля будівлі суду оточено правоохоронцями, а сам суд обгородили турнікетами. У будівлю пускають через рамки металошукачів, людей обшукують.

"Цього разу вибрали найменшу будівлю суду, нагнали туди якихось студентів, щоб заповнити зайві місця і щоб було якомога менше слухачів", - розповів Смедляєв.

На ознайомлення зі справою Меджлісу і його захисту дали тиждень. Хоча адвокат просив не менш ніж два тижні для вивчення документів. Поклонська виступила проти. "Прокурор" заявила, що значну частину паперів вона передала в суд ще 2 березня - це близько 500 листів. Вона уточнила, що матеріали переданої справи "містять 637 аркушів і сім дисків, а не 630 сторінок і 10 дисків, про які повідомляли правозахисники".

Після закінчення засідання Поклонська заявила, що суд не зволікатиме з рішенням, "якщо не буде умисного затягування справи".

Нагадаємо, голову Меджлісу Рефата Чубарова 6 лютого 2015 року було заочно заарештовано Київським районним судом окупованого Сімферополя. Його звинувачують за ч.2. ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram