ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську підписали угоду про відмову від навчань зі стріляниною біля лінії зіткнення

Мораторій введено на 15-кілометрову смугу в обидва боки

У Мінську підписали угоду про відмову від навчань зі стріляниною біля лінії зіткнення
Слева направо - Борис Грызлов, Мартин Сайдик и Леонид Кучма
Фото: facebook.com/darka.olifer

У Мінську сьогодні підписали угоду про відмову від навчань зі стріляниною біля лінії зіткнення, яка набуде чинності з 4 березня.

Про це повідомила у фейсбуці Дарина Оліфер, прес-секретар другого президента Леоніда Кучми, який представляє Україну на переговорах.

"Мова йде про припинення навчань з бойовою стріляниною уздовж 30-кілометрової зони вздовж лінії зіткнення. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть спричинити відповідну реакцію точно так само, як і залпи гармат під час бойових дій. Крім того, СММ ОБСЄ фіксує всі постріли, які мають місце уздовж лінії зіткнення", - написала вона.

Україна ж і так не проводить навчань у цій зоні.

Також підписано угоду, яка стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. "У цьому документі докладно розписано всі деталі робіт з розмінування, в тому числі відгородження та маркування територій, уражених мінами поблизу контрольно-пропускних пунктів", - зазначила Оліфер.

Документи підписав Леонід Кучма, Мартін Сайдік (ОБСЄ), Борис Гризлов (Росія) і має завізувати Олександр Захарченко ("ДНР") та Ігор Плотницький ("ЛНР").

Нагадаємо, що в четвер, 3 березня, в Парижі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна, Росія) з питань врегулювання на Донбасі. Голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що сподівається на прорив під час цих переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram