ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній голова Гостомеля обдурив покупця землі на $148 тисяч

Йдеться, ймовірно, про Анатолія Кириченка.

Колишній голова Гостомеля обдурив покупця землі на $148 тисяч
Фото: dzerkalo-kr.com.ua

Гостомельському селищному голові повідомлено про підозру в шахрайстві, йдеться на сайті прокуратури Київської області.

"Посадова особа пообіцяла громадянину придбати й оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною 500 доларів США за 0,01 га. Надалі громадянин з метою отримання земельних ділянок передав посадовій особі кошти в сумі 148 тисяч доларів США (згідно з офіційним курсом НБУ станом на 13.12.2006 - це 747 400 гривень)", - сказано в повідомленні.

Утім голова селищної ради землю придбати "забув", а грошима розпорядився на свій розсуд.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді домашнього арешту.

Зважаючи на дані в повідомленні прокуратури 2006 року, мова не про нинішнього голову селища Юрія Прилипка (обраний у 2015 році), а про його попередника Анатолія Кириченка. Він очолював Гостомель з 26 березня 2006 до осені 2015 року, був членом Партії регіонів.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна. Через це прокуратура попросила заарештувати майно підозрюваного. Суд задовольнив це клопотання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram