ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відпустив подругу Краснова під домашній арешт, засідання щодо самого Краснова перенесено

Такий запобіжний захід просила прокуратура

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Оксані Шелест, затриманій разом з головою цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславом Красновим 28 лютого. Її помістили під нічний домашній арешт, тобто зобов'язали перебувати вдома в період з 22:00 до 6:00.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Шелест інкримінують ст. 263. Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Домашній арешт з 22:00 до 6:00 просила для обвинуваченої прокуратура.

Фото: Олександр Рудоманов

Засідання у справі Краснова почалося о 13:00 у цьому самому будинку Шевченківського райсуду. Бійці "Азова" зі самого ранку пікетували будівлю слідчого ізолятора СБУ, після чого вирушили до суду.

У результаті суд переніс обрання запобіжного заходу для Краснова на 2 березня. За словами судді Ірини Макаренко, перерву в засіданні зроблено, щоб Краснову надали медичну допомогу.

Нагадаємо, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН, учасника блокади Криму і ЦК "Азов" Станіслава Краснова. Його звинувачують у зберіганні зброї і вибухівки. Напередодні представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснова завербувала Росія і що його затримали після закладення в сховок 42 кілограмів вибухівки.

Прокуратура вимагає арешту Краснова з можливістю виходу під заставу 20 млн гривень. Захист просить відпустити його на поруки депутатів або призначити домашній арешт.

15 лютого в Києві пройшли обшуки за місцем проживання членів незаконного озброєного формування, які діяли під прикриттям батальйону "Крим". Під час обшуків було вилучено вісім пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, шість автоматів, дробовики, травматичні пістолети, вісім гранат із запалами, наркотики і боєприпаси.

Тим часом у батальйоні заявили, що у квітні минулого року, згідно з наказом Генштабу, бійці здали всю зброю і вийшли із зони АТО. Також зазначають, що з літа минулого року неодноразово велися переговори про легалізацію батальйону в складі ЗСУ, але вони не дали результатів.

Як раніше повідомлялося, у 2012 році Оксані Шелест інкримінували замах на життя депутата, а саме - кидок сніжкою у нардепа Горіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram