ГоловнаСуспільствоПодії

Вандали влаштували погром в уманському парку "Софіївка"

Без голови залишився бюст Аристотеля.

У ніч проти п'ятниці, 26 лютого, вандали влаштували погром в уманському парку "Софіївка", який 2007 року визнали одним зі семи чудес України.

Як повідомляє "Вечірня Умань", невідомі відбили голову погруддя Аристотеля і перевернули лавки та сміттєві баки на алеї, яка веде до фонтану "Змія". Крім того, в озеро скинули 80-кілограмову вазу, що стояла біля колонади.

"За всі 36 років свого керівництва ще не бачив такого невігластва. Це далеко не перший випадок за цей рік. Близько місяця тому була викрадена розсада на суму 10 тисяч гривень. Руйнування, яких парк зазнав минулої ночі, розорить "Софіївку" на 50-60 тисяч гривень", - заявив директор парку Іван Косенко.

Дендрологічний парк "Софіївка" Національної академії наук України, розташований в Умані, вважається одним з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII - першої половини XIX ст. і перебуває в одній лаві з такими шедеврами паркобудівництва Європи, як сад Бальбо у Флоренції (Італія), парк Сан-Сусі в Потсдамі (Німеччина) і палацовий парк у Версалі (Франція).

Парк заснував 1796 року польський магнат Станіслав Потоцький і назвав на честь дружини Софії Вітт-Потоцької.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram