ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко виключив забудову скверу Небесної Сотні

Мер відкинув підозри у змові із забудовником.

Кличко виключив забудову скверу Небесної Сотні

Київська влада не дозволить будівництво на ділянці по вулиці Михайлівській, 24-26, де розташовано сквер Небесної Сотні.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, йдеться на його сайті.

"Сквер Небесної Сотні розташовано на двох земельних ділянках. Ми повернули в комунальну власність одну ділянку - ту, що перебувала в оренді. Друга ділянка - в приватній власності. Сьогодні ми ведемо переговори з власником, щоб знайти компроміс і повернути її місту. Але я чітко сказав: на цьому місці ніколи не буде жодних забудов, ніяких будівель, там буде сквер", - підкреслив Віталій Кличко.

У мера запитали, що буде, якщо власник усе одно захоче будувати на своїй приватній ділянці. Кличко запевнив, що міська влада не дасть на будівництво необхідних погоджень і дозволів.

"Ділянка може перебувати у приватній власності, але щоб на ній щось побудувати, необхідно пройти певні процедури і узгодження з міською владою. Ніяких узгоджень стосовно цієї ділянки від столичної влади не буде. Там буде сквер!" - заявив Кличко.

Нагадаємо, що сквер Небесної Сотні облаштували 2014 року зусиллями і за кошти київських активістів і місцевих жителів. У вересні 2015 року частині цієї території надали офіційний статус скверу. Однак зберігається загроза забудови ділянки площею 0,2549 га, що належить ТОВ "Грін Плаза". У грудні на суд про розгляд позову прокуратури про повернення ділянки громаді Києва не прийшли ні представники КМДА, ні Київської міськради. Це дало привід громадським активістам запідозрити київську владу у змові із забудовником. Він планував побудувати тут восьмиповерховий бутик-готель загальною площею 10 тис. кв. м із рестораном і паркінгом.

Провадження у справі зупинено до 10 травня.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, кінцевий бенефіціар "Грін Плази" - Андрій Гнатюк. За даними Національного банку, на 1 січня Гнатюк був міноритарним власником Асвіо Банку, мажоритарним власником якого значиться екс-зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко. Крім того, Гнатюк був членом Демократичної партії України, яку також пов'язують із Супруненком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram