ГоловнаСуспільствоЖиття

"Інтер" звернувся до Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску

"Інтер" звернувся до Порошенка з проханням захистити телеканал від тиску
Фото: Макс Требухов

Телеканал "Інтер" звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію, пов'язану з блокуванням активістами із символікою Цивільного корпусу "Азов" офісу телеканалу.

Про це інформує прес-служба телеканалу.

"Вважаємо, що такими діями особи, які блокували роботу телеканалу, чинили психологічний тиск на співробітників телеканалу. Просимо Вас не залишити цю ситуацію без уваги і сприяти недопущенню блокування роботи найбільшого в країні телеканалу, дати правову оцінку події. Вважаємо, що таких фактів тиску на ЗМІ не може бути в правовій державі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, депутати Сергій Висоцький і Микола Княжицький ("Народний фронт") зажадали скасувати ліцензію "Інтера".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 25 лютого призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" через трансляцію в ефірі фільмів російського виробництва, а також через інцидент під час сюжету про Небесну сотню.

Як повідомляли, 21 лютого громадянка РФ Столярова під час прямої трансляції сюжету про Небесну сотню промовила:  "Ну-ка давайте заканчивать эту х****". Згодом вона пояснила недільний інцидент технічною помилкою.

Столярова раніше працювала на "Рен-ТВ", після того, як виник скандал, у її соцмережах знайшли антиукраїнські і антимайданівські записи. Журналістка назвала їх "робочої необхідністю". Столярову звільнили з телеканалу, а згодом Служба безпеки видворила її з України. Їй заборонено в'їзд в Україну терміном на п'ять років.

Вранці 25 лютого ГО "Цивільний корпус "Азов" заблокувало всі входи в будівлю, де розташований телеканал "Інтер". В акції також брали участь представники "Правого сектору" і Всеукраїнського альянсу бійців і волонтерів АТО. Близько 12:20 акція закінчилася, її учасники розійшлися. Правоохоронці стежили за порядком, порушень зафіксовано не було. Зі скаргами в поліцію ніхто не звертався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram