ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко назвала кількість зниклих безвісти на Донбасі

Червоний Хрест повинен отримати доступ до в'язниць на окупованих територіях

Геращенко назвала кількість зниклих безвісти на Донбасі
Фото: Макс Левин

У списку зниклих безвісти на Донбасі вказані імена близько 700 цивільних і військових, повідомила уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі, член підгрупи з обміну полоненими в Мінську Ірина Геращенко в Facebook.

Мінськ. Ключове досягнення важких переговорів гуманітарної підгрупи, (де питаннями звільнення заручників також займаєтьс...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 24 лютого 2016 р.

"Нарешті повинна початися робота з пошуку зниклих безвісти. МКЧХ повинен отримати доступ до в'язниць на окупованих територіях", - зазначила Геращенко.

За її словами, важливою темою переговорів у Мінську також було розмінування.

"До кінця березня повинні закінчити розмінування 12 визначених пріоритетних інфраструктурних об'єктів, але йде ця робота важко через постійне порушення режиму тиші", - написала Геращенко.

Як зазначається, щоденні обстріли призводять до погіршення гуманітарної ситуації. У зоні небезпеки - КПВВ, які також обстрілюють, і це ставить під загрозу життя цивільного населення.

"Питання безпеки та гуманітарні - основні і пріоритетні, така наша позиція", - зазначила уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 24 лютого в Мінську пройшло чергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Недотримання бойовиками режиму припинення вогню не дозволяє рухатися далі практично з жодного питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram