ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирській області почалася ліквідація могильника радіоактивних відходів "Вакуленчук"

Загальна вартість проекту, фінансованого НАТО, становить близько €950 тис.

В Україні 22 лютого 2016 року розпочали практичні роботи з ліквідації могильника радіоактивних відходів "Вакуленчук" у Житомирській області.

Про це повідомляють у прес-релізі Центру інформації та документації НАТО в Україні (ЦІН).

Відповідні роботи почалися в рамках Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України й агентством НАТО з питань постачання і підтримки (NSPA) про перепоховання радіоактивних відходів, що утворилися в результаті виконання військових програм колишнього СРСР, і контракту, підписаного 17.02.2016 між NSPA і Державним спеціалізованим підприємством "Київський державний міжобласний спецкомбінат".

У рамках реалізації проекту передбачено проведення робіт з ліквідації могильника радіоактивних відходів і приведення території в екологічно і радіаційно безпечний стан виконавцями, уповноваженими відповідно до українського законодавства на роботу з радіоактивними відходами.

Загальна вартість проекту становить близько €950 тис.

Провідною країною в цьому проекті є Федеративна Республіка Німеччина. NSPA відповідає за всі аспекти управління і виконання проекту. З боку України за імплементацію та управління проектом відповідає Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Нагадаємо, в липні 2015 року повідомляли, що Державне агентство з управління Чорнобильською зоною відчуження буде ліквідовано. 23 вересня агентство втратило керівника. Прем'єр Арсеній Яценюк звинуватив Юрія Антипова в спробі нажитися на харчуванні французьких працівників, залучених до будівництва саркофага над ЧАЕС. У грудні 2015 року призначили нового керівника Чорнобильської зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram