ГоловнаСуспільствоЖиття

На ЖБТЗ виявили конвертацію 6 млн гривень через фіктивні фірми

У розслідуванні розкрадання 23 млн гривень держпідприємства з'явилися нові обставини

На ЖБТЗ виявили конвертацію 6 млн гривень через фіктивні фірми
Фото: www.mil.gov.ua

У розслідуванні розкрадання коштів Житомирського бронетанкового заводу, призначених для ремонту і переоснащення бронетехніки Збройних сил України, з'явилися нові обставини.

Про це повідомляє офіційний сайт облуправління Нацполіції.

22 лютого було розпочато кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва, що дозволило вивести з держбюджету через тіньові схеми до 6 млн гривень. У результаті встановлено механізми виведення коштів з легального у тіньовий обіг з їхньою подальшою конвертацією в готівку.

"Кошти з державного підприємства бронетанкового заводу через посередника переказувалися на рахунки мінімум 6 фіктивних суб'єктів підприємництва. Двоє з них були зареєстровані 22- і 23-річними жителями Луганська, які діяли з метою отримання грошової вигоди без ведення будь-якої господарської діяльності", - повідомив керівник підрозділу НПУ Дмитро Тишлек.

В результаті підприємству було завдано збитків на загальну суму 5,8 млн грн, а також сформовано кредиторську заборгованість на суму 4,8 млн грн.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу (види співучасників) ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво). Досудовим розслідуванням займається військова прокуратура Західного регіону.

Нагадаємо, наприкінці січня заарештували заступника директора ЖБТЗ, який у змові з керівником приватного підприємства заволодів понад 23 млн грн держоборонзамовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram