ГоловнаСуспільствоЖиття

Завтра комісія розгляне питання дострокового звільнення "доктора Пі"

Слюсарчук може вийти на волю найближчим часом

Завтра комісія розгляне питання дострокового звільнення "доктора Пі"
Фото: obladmin.lutsk.ua

Завтра на засіданні комісії Полицької виправної колонії №76 розглядатимуть питання про можливе застосування умовно-дострокового звільнення до Андрія Слюсарчука. Про це LB.ua стало відомо з джерела в Пенітенціарній службі.

Умовно-дострокове для Слюсачука, якого тільки 2014 року засудили до 8 років позбавлення волі, стало можливим через "закон Савченко", за яким один день перебування в СІЗО зараховують за два дні відбування покарання. Тож 2 роки і 3 місяці, які Слюсарчук провів у СІЗО до вироку суду, зарахували як 4 роки і 6 місяців у термін основного покарання.

Якщо комісія не задовольнить прохання про умовно-дострокове звільнення, засуджений може звернутися до суду з проханням розглянути це питання.

Нагадаємо, 14 лютого 2014 року Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі, визнавши його винним за ч.1 ст.119 (вбивство через необережність), за ст.138 (незаконна лікарська діяльність), за ст. 358 (підробка документів, печаток і штампів) і за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети "Експрес". Журналісти звинуватили "доктора Пі" (отримав таке прізвисько за фокус зі згадуванням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних під час заняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: доведенні людей до смерті, встановленні хибних діагнозів з метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за дуже завищеними цінами, контрабанді заборонених психотропних препаратів.

У січні 2016 року завдяки "закону Савченко" на свободу вийшов суддя Ігор Зварич, якого 2011 року засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво

11 лютого Державна пенітенціарна служба попросила Верховну Раду призупинити дію "закону Надії Савченко". "Під дію цього закону потрапляє близько 50 тис. засуджених, і найближчим часом майже 6 тис. осіб буде звільнено за цим законом достроково. І я зараз вам скажу таку цифру: із 6 тис. засуджених кожного шостого, який звільниться, було засуджено за вбивство", - заявив голова Державної пенітенціарної служби Володимир Палагнюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram