ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Старобільська помер від поранення в голову (оновлено)

Володимира Живагу виявив сторож під час вечірнього обходу території міськвиконкому

Мер Старобільська помер від поранення в голову (оновлено)
Владимир Живага
Фото: РБК-Украина

Міський голова Старобільська Луганської області Володимир Живага помер у машині швидкої допомоги в результаті травми голови.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Луганській області.

"У кареті швидкої допомоги від отриманих тілесних ушкоджень у ділянці голови помер мер міста Старобільська Володимир Живага", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, о 22:00 сторож обходив територію міськвиконкому і виявив мера на землі.

На місці події проводять слідчо-оперативні дії.

Оновлення. Спікер Головного управління Національної поліції у Луганській області Тетяна Погукай в ефірі телеканалу "112 Україна" уточнила, що причиною смерті стало вогнепальне поранення в голову і шию.

"Під час розтину було вилучено 2 кулі калібру 9 мм. Факт зареєстровано у реєстрі досудових розслідувань за статтею 115 частина 1 КК "Умисне вбивство". Відпрацьовуються різні версії мотивів, це і вбивство на політичному ґрунті, і на побутовому ґрунті, і вбивство, пов'язане з господарською діяльністю мера", - заявила Погукай.

Живазі було 45 років. Його обрали мером 25 жовтня 2015 року від партії "Наш Край".

До обрання він обіймав посаду гендиректора сільгосппідприємства "Сільгоспхімія", раніше також був депутатом Луганської облради від Партії регіонів.

У грудні 2013 року Живага виступав на конференції медведчуківського "Українського вибору", де розповідав про переваги федеративного устрою держави. Крім цього, у своїх відеозверненнях на сайті цієї партії він критикував українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram