ГоловнаСуспільствоЖиття

У разі обвинувального вироку Савченко обіцяє почати сухе голодування

Захисники готуються до обміну ув'язненої в Росії нардепа

У разі обвинувального вироку Савченко обіцяє почати сухе голодування
Фото: EPA/UPG

У разі обвинувального вироку ув'язнена в Росії народний депутат України Надія Савченко обіцяє почати сухе голодування.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив її адвокат Марк Фейгін.

"Зараз здоров'я більш-менш стабільне. Вона буквально три дні тому почала пити дитяче харчування, суміш. Це була умова в'язниці, щоб її доставляти, етапувати до суду. Якщо так, то може вона протримається якийсь час, але вона твердо вирішила вести сухе голодування, в разі обвинувального вироку, і тут звичайно все не просто", - заявив він.

Як розповів Фейгін, судові слідства закінчені, залишилися дебати сторін, а за ними буде останнє слово Савченко.

"До обвинувального вироку ми готуємося, бо він однозначно буде винесений. Покарання тут вже не має значення", - заявив він, додавши, що захисники готуються і до обміну Савченко.

Нагадаємо, вирок українській льотчиці повинні оголосити ближче до 8 березня. 3 березня Савченко виступить у суді з останнім словом.

У Росії Савченко звинувачують у загибелі журналістів у Луганській області. Її судять за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Як заявляється в справі, льотчиця, що служила в добровольчому батальйоні "Айдар" 17 червня 2014 року передала товаришам з батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк та Антон Волошин. Також у справі стверджується, що Савченко незаконно проникла на територію Росії, де і була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї і сфабрикували справу.

4 лютого адвокат Ілля Новіков виклав в Інтернет імовірний запис між колишнім співробітником Адміністрації президента Росії Павлом Карповим і колишнім ватажком "ЛНР" Валерієм Болотовим. Терористи говорили про полон льотчиці ще до загибелі журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram