ГоловнаСуспільствоВійна

У "ЛНР" масово вручають повістки чоловікам віком 18-45 років, - розвідка

Велика частина потенційних призовників намагається покинути окуповану Росією територію

У "ЛНР" масово вручають повістки чоловікам віком 18-45 років, - розвідка
Фото: lugansk-online.info

У так званій "Луганській народній республіці" проводять масову мобілізацію чоловіків віком 18-45 років.

Про це інформує прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"У рамках активізації мобілізаційних заходів окупаційною владою РФ у Луганську здійснюється масове вручення повісток чоловікам віком 18-45 років. Побоюючись примусової мобілізації, значна частина потенційних призовників намагається виїхати на територію України", - сказано в повідомленні.

Окрім того, з огляду на можливість відновлення активних бойових дій, у ЛНР зауважено масові звільнення особового складу з'єднань і частин. Згідно з інформацією ГУР, 19 лютого дев'ять військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) написали рапорти на звільнення з подальшим поверненням у Росію.

"Нині укомплектованість окремих підрозділів цього з'єднання особовим складом становить до 50%. Аналогічна ситуація спостерігається в 9-му окремому мотострілецькому полку (Новоазовськ), де рапорти на звільнення з подальшим поверненням у Росію написали майже всі молодші командири артилерійських підрозділів", - наголошують у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з постійними втратами особового складу і значними ускладненнями в проведенні мобілізації з території Росії на окуповані території Донбасу щодня прибувають військовослужбовці ЗС РФ для поповнення з'єднань і частин 1 і 2 АК.

19 лютого в Алчевськ прибула чергова команда з понад 100 російських військовослужбовців рядового та сержантського складу.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних Сил України, загальна чисельність бойовиків незаконних збройних формувань і російських військових на не підконтрольній Україні частині Донбасу на початку лютого становила 34 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram