ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області на склад із боєприпасами БПЛА скинули фосфорні гранати

Військові вчасно локалізували займання і запобігли вибуху

У Донецькій області на склад із боєприпасами БПЛА скинули фосфорні гранати
Архивное фото
Фото: sbu.gov.ua

У Донецькій області бойовики намагалися підпалити склади українських військових, скидаючи на них фосфорні запальні гранати за допомогою безпілотників.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу в Фейсбуці.

"На тиловий об'єкт 93-ї окремої механізованої бригади поблизу населеного пункту Гродівка було скоєно напад із використанням безпілотних літальних апаратів. У ніч проти 19 лютого БПЛА декілька разів атакували склади ракетно-артилерійського озброєння, скидаючи на них фосфорні запальні гранати", - йдеться в повідомленні .

Військові вчасно локалізували і загасили осередки загоряння, які виникли в результаті розривів боєприпасів.

До відбиття нападу були залучені сили та засоби повітряного прикриття об'єкта й особовий склад чергової зміни. Військові зазначають, що знищити такі невеликі безпілотники доволі складно, оскільки засоби радіолокаційної розвідки їх не фіксують.

За попередньою інформацією зліт БПЛА і коригування їх роботи могли здійснювати безпосередньо з Гродівки, яка розташована на підконтрольній Україні території.

Тривають слідчі та пошукові дії. До розслідування залучено поліцейських і співробітників Служби безпеки.

Нагадаємо, в ніч проти 18 лютого на складі 72-ї окремої механізованої бригади в Куйбишевському районі Запорізької області здетонували боєприпаси. Як повідомляли, пожежа була cпричинена безпілотниками, які скидали запальну суміш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram