ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко заявив про участь російських військ у боях за Дебальцеве в лютому 2015

Ворог заплатив за це дуже високу ціну

 Порошенко заявив про участь російських військ у боях за Дебальцеве в лютому 2015
Дебальцево в декабре 2015
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявляє, що в боях за Дебальцеве (Донецька область) в лютому 2015 року брали участь російські війська.

Про це він сказав перед прем'єрою фільму "Дебальцеве", повідомляють Українські Новини.

"Вже ніякі не сепаратисти, не бойовики, а добірні частини російського спецназу штурмували Дебальцеве. І ворог заплатив за це дуже високу ціну", - заявив Президент.

Порошенко зазначив, що українські військові продемонстрували себе з найкращого боку, що було важливо і принесло результати не тільки з військового, але і з дипломатичного погляду.

При цьому він зауважив, що операція щодо відведення українських військ з Дебальцевого була дуже складною, але успішною.

"Якщо мене запитають, яка ніч була одна з найскладніших у моєму житті, - це була саме та ніч. Мови не було про те, щоб зімкнути очі, щоб ти міг собі дозволити заснути хоча б на хвилину", - поділився Президент спогадами.

Він також розповів, що Президент Росії Володимир Путін під час переговорів у Мінську (Білорусь) у лютому 2015 року пропонував, щоб українські війська, які перебувають у Дебальцевому, склали зброю і здалися.

Нагадаємо, група російських блогерів Conflict Intelligence Team (CIT) встановила, що рішення про атаку на Дебальцеве в січні 2015 року брало вище керівництво Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram