ГоловнаСуспільствоЖиття

Джемілєв подав до суду на ФСБ через заборону на в'їзд до Криму

Раніше аналогічні скарги подавалися на Федеральну міграційну службу

Джемілєв подав до суду на ФСБ через заборону на в'їзд до Криму
Фото: www.dyvys.in

Адвокат колишнього голови меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Марк Фейгін заявив про судовий позов проти Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ, повідомляє DW.

Як повідомив сам Фейгін на своїй сторінці в Twitter, саме ФСБ забороняє Джемілєву в'їзд на територію Криму, а отже (з погляду російської влади) - в РФ.

Раніше аналогічні скарги подавалися на Федеральну міграційну службу, проте, за словами Фейгіна, це відомство відмовилося надати документи щодо заборони на в'їзд Джемілєва.

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв з квітня 2014 року живе в Києві, куди він переїхав після того, як Федеральна міграційна служба РФ заборонила йому в'їзд до Криму терміном на 5 років. У лютому 2015 року Басманний суд Москви відхилив скаргу Джемілєва на рішення ФМС.

20 січня Київський районний суд Сімферополя заочно заарештував лідера кримських татарів, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Мустафу Джемілєва. Проти нього порушили кримінальну справу за трьома статтями КК РФ. Суд задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram