ГоловнаСуспільствоЖиття

Полторак підписав наказ про притягнення до відповідальності винних у ситуації в 53-й ОМБр

Покарають одного із заступників начальника Генштабу, керівників тилу і командування Сухопутних військ

Полторак підписав наказ про притягнення до відповідальності винних у ситуації в 53-й ОМБр
Фото: Пресс-служба Минобороны

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про притягнення до відповідальності окремих військових керівників, винних у ситуації в 53-й механізованій бригаді (ОМБр ЗСУ) на одному з полігонів у Миколаївській області.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

"За підсумками службового розслідування, проведеного Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних Сил України щодо ситуації з умовами перебування підрозділів 53-ї окремої механізованої бригади на одному з полігонів у Миколаївській області міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак підписав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності одного із заступників начальника Генерального штабу Збройних Сил України, окремих керівників Тилу Збройних Сил України, командування Сухопутних військ Збройних Сил України, а також низки посадових осіб оперативного командування "Південь", - йдеться в повідомленні.

Інші посадові особи, винні в зафіксованих порушеннях, будуть притягнуті до відповідальності рішенням начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України.

Наказом також встановлено терміни усунення виявлених під час перевірки недоліків. Ці заходи спрямовані на недопущення подібних випадків у майбутньому, а також підвищення відповідальності осіб, до компетенції яких входить всебічне забезпечення життєдіяльності військ.

Нагадаємо, на початку лютого Міноборони направило комісію в "проблемні" 14-у і 93-ю бригади ЗСУ. Комісія повинна вивчити питання виплати особовому складу додаткових грошових винагород за участь в антитерористичній операції, речового забезпечення військовослужбовців, повернення ними інвентарного майна, надання статусу учасника бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram