ГоловнаСуспільствоЖиття

Газета Independent відмовилася від паперового формату

Остання паперова версія британського видання вийде 26 березня

Газета Independent відмовилася від паперового формату
Фото: lenta.ru

Британське видання The Independent з 27 березня буде виходити лише в електронному форматі. Рішення відмовитися від паперової версії видання прийняв власник газети, російський бізнесмен Олександр Лебедєв, інформує ВВС.

За словами Лебедєва, найближчим часом будуть звільнені деякі співробітники видання з числа редакторів.

Також бізнесмен підтвердив інформацію про те, що видання буде продано медіагрупі Johnston Press за 33,8 млн доларів у тому випадку, якщо акціонери схвалять угоду.

"Рішення зберігає бренд The Independent і дозволяє нам продовжувати інвестувати в високоякісний контент, який привертає все більше читачів до нашої онлайн-платформи", - йдеться в заяві Лебедєва.

Остання паперова версія The Independent вийде 26 березня.

Як повідомлялося, російський бізнесмен Олександр Лебедєв придбав газету The Independent в березні 2010 року, заплативши один фунт стерлінгів попереднім власникам - сім'ї О'Рейлі та зобов'язавшись сплатити ще 9,25 мільйонів протягом десяти місяців.

На той час Лебедєв вже володів лондонською газетою Evening Standard. Завдяки успішному менеджменту збиткове видання вийшло на самоокупність. При цьому газету не продають, а роздають безкоштовно. Видання отримує прибуток за рахунок розміщення реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram