ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери передали в АП звернення з проханням розібратися з проблемами ВМС

Активісти хочуть очистити флот.

Сьогодні волонтери передали в Адміністрацію президента відкритий лист-звернення з проханням до керівництва країни розібратися з проблемами, які існують у Військово-Морських силах.

Як повідомляє кореспондент LB.uа, серед конкретних вимог прозвучали:

  • необхідність перевірити зв'язок багатьох офіцерів із російським флотом (візити до Криму на відпочинок і до родичів);
  • провести переатестацію офіцерів штабу флоту;
  • а також розібратися з непризначенням Едуарда Шевченка (капітана 1-го рангу, нагородженого 5 орденами "За мужність" 1, 2, 3-го ступеня, орденами Богдана Хмельницького 2 і 3-го ступеня, іменною зброєю) на посаду командира 73-ї бригади.

"Це тільки початок, - прокоментував ініціативу Роман Синіцин, активіст волонтерського руху "Народний тил". - Є пул волонтерів, які займаються цими проблемами і будуть робити все, щоб вони були вирішені".

Крім того, волонтери порушили проблему відсутності бази для морської піхоти, що перейшла на материкову Україну з Криму. Якщо піхотинці повернуться сьогодні із зони АТО, їм ніде буде розміститися.

В акції взяли участь засновник "Повернись живим" Віталій Дейнега, волонтер Роман Синіцин, Юлія Гончарова з "Народного тилу", координатор проектів у "Народному проекті" Максим Рябоконь, волонтер CombatUA Ігор Федірко, волонтер "Українського мілітаристського порталу" Тарас Чмут, Наталя Зейналова з Ради волонтерів Міноборони.

Докладно про ситуацію на флоті можна прочитати в статті волонтера Ольги Решетилової "Брюссельський «сюрприз», або Чому командуванню ВМС не подобається реформа, запропонована НАТО".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram