ГоловнаСуспільствоВійна

Лисенко: Росія розгорнула у Херсонській області бойові розрахунки "Градів" і САУ

На півострів прибув начальник Генштабу ЗС РФ

Лисенко: Росія розгорнула у Херсонській області бойові розрахунки "Градів" і САУ
Фото: uacrisis.org

Штаб АТО стверджує, що сьогодні вранці у Криму біля адміністративної межі з Херсонською областю розгорнули бойові розрахунки російських "Градів" і самохідних артилерійських установок.

Таку заяву зробив на щоденному брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Під виглядом військових навчань на півдні Росії і на території Кримського півострова задіяно 8500 осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і вертольотів та 50 кораблів. На Кримський півострів прибув начальник ГШ ЗС РФ генерал армії Герасимов", - розповів він.

Україна вважає Валерія Герасимова головним ідеологом війни на Донбасі.

"За оперативною інформацією, сьогодні вранці у безпосередній близькості від контрольованої України території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ «Град» (нового зразка на базі машини КамАЗ) і САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угруповання розгорнули димову завісу", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, що з 8 лютого Росія проводить перевірку бойової готовності збройних сил із залученням військ Південного військового округу збройних сил РФ, до якого включено окупований Росією Крим.

Офіційним завданням перевірки називається оцінка рівня підготовки керівного складу військ. При цьому така перевірка включає в себе відпрацювання приведення певних військ до вищого ступеню боєготовності і виходу в райони оперативного призначення; перекидання військ на великі відстані (до 3 тис. км) залізничним і повітряним шляхом, а також розосередження авіації на оперативних аеродромах; захист важливих державних і військових об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram