ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі звинуватив своїх критиків з комітету охорони здоров'я у корупції

Гройсман у відповідь заявив, що не треба робити депутатів "винними і дурними"

Квіташвілі звинуватив своїх критиків з комітету охорони здоров'я у корупції
Александр Квиташвили
Фото: Макс Требухов

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі звинуватив народних депутатів з комітету охорони здоров'я в тому, що вони заробляли на держзакупівлі лікарських засобів.

Таку заяву він зробив у відповідь на претензію депутата з Опоблоку Ігоря Шурми, що міністр сім місяців ігнорує засідання комітету.

"Я не ходжу на засідання комітетів не сім місяців. Сім місяців тому я був на всіх комітетах. Коли я просив 30 хвилин, мені не давали слово, коли ви говорили про чемпіонат світу між медиками і не обговорювали закони. Я перестав ходити на комітети в жовтні, коли мене ігнорували, коли з мене сміялися. Потім ви почали сміятися над моїми заступниками і поки що не вибачилися. Як пройшов у вас останній комітет? У вас кворуму не було!" - заявив міністр.

Після цього він перейшов до прямих звинувачень.

"Є остання інформація про закупівлі. 60% - різниця в ціні на туберкульозні препарати. У грошах це 5,5 млн доларів, які йшли в кишені тим товаришам з вашого комітету, які мене критикують", - заявив він.

Через деякий час після цього слово взяв спікер Володимир Гройсман і почав у свою чергу обурюватися ініціативами Квіташвілі про реформування системи охорони здоров'я.

"Парламент український - і це треба врахувати міністрам - щоразу у найважчі моменти підставляє плече кожному міністерству. І робити винними і дурними депутатів я не дозволю!" - заявив Гройсман.

Нагадаємо, комітет охорони здоров'я складається з 13 осіб: Ольги Богомолець, Оксани Корчинської, Олега Мусія, Ірини Сисоєнко, Тетяни Донець, Тетяни Бахтєєвої, Сергія Березенка, Олександра Біловола, Олексія Кириченка, Олени Колганової, Андрій Шипка, Ігоря Шурми і Костянтина Яриніча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram