ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: Кремль наказав бойовикам посилити обстріли напередодні "нормандської" зустрічі

Така тактика покликана допомогти Росії на переговорах

Штаб АТО: Кремль наказав бойовикам посилити обстріли напередодні "нормандської" зустрічі
Фото: facebook.com/ato.news

За даними штабу АТО, бойовики на Донбасі отримали завдання від Кремля посилити бойову активність на всій лінії фронту з максимальним застосуванням забороненої зброї і використанням диверсійно-розвідувальних груп. Така тактика, зазначають військові, покликана допомогти Росії на переговорах у нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ.

"Чітко проглядаються три напрямки зосередження зусиль бойовиків НЗФ: Горлівка - Зайцеве, Олександрівка - Мар'їнка, Красногорівка і Комінтернове - Гнутове - Талаківка. На цих напрямках спостерігається активний рух заборонених Мінськими домовленостями озброєнь, таких як танки і міномети калібру 120 мм", - сказано в повідомленні.

Інформацію про таку активність штаб АТО передає спостерігачам місії ОБСЄ.

Однак бойовики не пускають представників ОБСЄ у ті райони, де ховають заборонене озброєння, додали військові.

"Наприклад, 4 лютого представників міжнародної спостережної місії не допустили до визначених українською стороною місць в Октябрі і Комінтерновому, де ховаються міномети калібру 120 мм", - зазначає штаб АТО.

Нагадаємо, зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) має відбутися наступного тижня в Парижі. Втім, у п'ятницю "Интерфакс" повідомив, що переговори можуть провести не в Парижі, а в Мюнхені на "полях" конференції з безпеки.

Протягом четверга, 4 лютого, бойовики на Донбасі 81 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram