ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутата Тернопільської міськради спіймали на хабарі

Затриманий вимагав $1 тис. за працевлаштування лікаря

Депутата Тернопільської міськради спіймали на хабарі
Фото: mvs.gov.ua

Викладача одного з державних вищих навчальних закладів Тернополя, який також є депутатом міської ради, затримали за хабарництво.

Про це повідомляє офіційний сайт облпрокуратури.

"Встановлено, що доцент вишу отримав від мешканки Тернополя 1 тис. доларів США неправомірної вигоди за працевлаштування її на посаду лікаря в одну з медичних установ", - наголошується в повідомленні.

Відкрито кримінальну справу за ч.3. ст. 369-2 Кримінального кодексу (отримання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на ухвалення рішення уповноваженою особою, поєднане з вимаганням).

За словами голови Тернопільської ОДА Степана Барни, затриманий - депутат від фракції "Народний контроль".

"Щойно на хабарі затримали депутата тернопільської міськради, члена фракції "Народний контроль". Вимагав 1 тис. доларів за працевлаштування в медустанову. Далі буде", - написав Барна на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначимо, що від фракції "Народний контроль" у Тернопільській міськраді працюють чотири депутати - лідер фракції Володимир Бліхар (підприємець), Вікторія Шараськина (актриса), Петро Болещук (заступник керуючого справами Тернопільської райради) і Роман Ляхович - доцент Тернопільського державного медінституту.

Нагадаємо, раніше у Києві чиновник міграційної служби попався на хабарі у розмірі 100 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram