ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники евакуювали подружжя, що дрейфувало на крижині в Каховському водосховищі

Молода пара по льоду йшла до друзів з Дніпропетровської області в Херсонську

Рятувальники евакуювали подружжя, що дрейфувало на крижині в Каховському водосховищі
Фото: Пресс-служба ГУ ГосЧС в Запорожской области

Рятувальники евакуювали чоловіка і жінку, що дрейфували на крижині в акваторії Каховського водосховища на кордоні Дніпропетровської та Запорізької областей.

Про це інформує прес-служба ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Як повідомляється, в 18:54 28 січня в Службу порятунку надійшло повідомлення від жінки про те, що вона і її чоловік перебувають в акваторії Каховського водосховища на відірваній крижині. Рятувальники одразу почали пошуково-рятувальну операцію. З міста Енергодар за викликом негайно виїхав катер на повітряній подушці.

Фото: Прес-служба ГУ ДержНС у Запорізькій області

Вже через годину рятувальники знайшли молоду пару: 32-річну жінку та 33-річного чоловіка і підняли на борт рятувального човна.

Згідно з інформацією ДержНС, подружжя вийшло з міста Нікополь Дніпропетровської області в селище Первомаївка Херсонської області, яке міститься за 20 км від м. Кам'янка-Дніпровська Запорізької області. Рибалки їм порадили, що можна заощадити на маршрутці і перейти через акваторій Каховського водосховища, оскільки лід - міцний

Рятувальники відзначили, що люди не врахували те, що із Запорізької атомної електростанції йде тепла течія, яка розтоплює лід і утворює шугу.

Потерпілих доставили на берег, де передали працівникам швидкої медичної допомоги.

Фото: Прес-служба ГУ ДержНС у Запорізькій області

Після надання медичної допомоги рятувальники розмістили людей у пункті обігріву, де вони змогли висушити одяг і зігрітися, а звідти доставили до їхніх друзів у Кам'янку-Дніпровську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram