ГоловнаСуспільствоВійна

Російських спецпризначенців можуть відправити відбувати покарання в Росію, - Матіос

Питання про екстрадицію можна порушити, якщо буде звернення від російської сторони

Російських спецпризначенців можуть відправити відбувати покарання в Росію, - Матіос

Російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова можуть передати Росії для відбування покарання, яке визначить український суд.

Про це заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За міжнародними правовими договорами, які ратифікували багато держав, у тому числі Росія, можливий варіант відбування покарання громадян інших країн у плані екстрадиційного обміну на території власної держави. Тобто держава, громадяни якої вчинили злочин на території України, може прийняти своїх громадян і за українським вироком має забезпечити відбування ними покарання", - сказав Матіос в ефірі Hromadske.TV.

За його словами, питання про екстрадицію можна порушувати, якщо буде відповідне звернення від російської сторони.

При цьому Матіос підкреслив, що військові прокурори не мають прямого відношення до переговорного процесу в питаннях обміну полоненими.

Нагадаємо, Єрофєєва й Александрова затримали 16 травня 2015 року в Луганській області. Під час затримання вони чи їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура пред'явила їм підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

Адвокати росіян домагаються визнання їх військовополоненими, на яких поширюються положення Женевської конвенції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram