ГоловнаСуспільствоВійна

У Харкові спалили автомобіль захисника антимайданівця "Топаза" і терористки "Терези"

Про подію повідомив сам адвокат

У Харкові спалили автомобіль захисника антимайданівця "Топаза" і терористки "Терези"
Игнат Кромской ("Топаз")
Фото: focus.ua

У Харкові спалили автомобіль адвоката Олександра Шадріна, який захищає в суді антимайданівця Гната Кромського (відомого як "Топаз") і громадянку Росії Ларису Чубарову (прізвисько "Тереза").

Про це повідомив сам Шадрін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він також опублікував відео зі згорілим авто.

В управлінні Нацполіції Харківської області повідомили, що сьогодні близько 2:00 ночі біля одного з будинків на вулиці Ахсарова сталося загоряння автомобіля "Мазда".

"Проведено огляд автомобіля і встановлено свідків. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна). Зараз проводяться необхідні заходи для встановлення всіх обставин події, призначено відповідні експертизи", - наголошено в повідомленні.

Взорван автомобиль адвоката Шадрина Александра Сергеевича. Надеюсь происшествие внесут в ЕРДР(

Опубліковано Александром Шадрином 25 січня 2016 р.

Нагадаємо, харків'янин Кромський прославився під позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану" в Маріїнському парку 2013 року. Зйомка уривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів гукає про допомогу Кромського, який супроводжував його: "Топаз, дай команду!"

Кромського затримали 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської ОДА 1 березня. Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, з-під якого він незабаром утік. 25 квітня співробітники СБУ затримали його під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews. У грудні суд змінив запобіжний захід Кромському у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

7 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали громадянку РФ Ларису Чубарову, яка мешкала в Харкові - координатора диверсійних угруповань, яка також є співробітницею так званого "міністерства держбезпеки ДНР" з позивним "Тереза". Їй інкримінують організацію низки терактів, включаючи підрив стели з українським прапором на проспекті Правди в центрі Харкова. Під час обшуку в неї знайшли саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку. Громадянці Росії оголосили про підозру за двома статтями "Зазіхання на територіальну цілісність України" і "Незаконне поводження зі зброєю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram