ГоловнаСуспільствоЖиття

11 людей померли від грипу за останній тиждень у Києві

Зростання захворюваності відзначають серед усіх вікових груп і контингентів, окрім дітей до 1 року

11 людей померли від грипу за останній тиждень у Києві
Фото: podrobnosti.ua

З початку епідсезону від ускладнень (пневмонії) в Києві через грип померли 18 осіб, у тому числі за останній тиждень - 11 осіб. Із них лабораторно підтверджено грип А (ПЛР) у 4-х осіб, а у 2-х не підтверджено. Решта аналізів перебувають у роботі.

Про це повідомляє УНН із посиланням на інформацію Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Києві.

Крім того, за даними столичних епідеміологів, за тиждень - 18-24 січня - зареєстровано 35 193 хворих, що на 24,5% більше, ніж у попередній тиждень року.

"Зростання відбувається серед усіх вікових груп і контингентів, окрім дітей до 1 року. Школярі становлять 17,1% усіх хворих", - сказано в повідомленні.

Як повідомляють, станом на 25 січня в установах охорони здоров'я Києва на стаціонарному лікуванні перебуває 682 хворих на ГРВІ та 268 хворих на грип.

Нагадаємо, епідемія грипу прийшла в третю область України. Після Донецької та Рівненської захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідемічний поріг у Житомирській області.

Станом на 22 січня в Україні від грипу померли 72 людини. За словами заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Перегінця, майже всі померлі - дорослі, які пізно звернулися по допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram