ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відбудеться четвертий Київський Міжнародний міжконфесійний форум

У рамках підготовки до форуму вже проведено низку зустрічей з главами церков

У Києві відбудеться четвертий Київський Міжнародний міжконфесійний форум
Фото: unian.net

Восени 2016 року у Києві відбудеться четвертий Київський Міжнародний міжконфесійний форум.

Про це повідомив народний депутат України, засновник та ініціатор проведення Міжнародного конфесійного форуму Олександр Фельдман, який перебуває у Шамбезі в Женеві, де триває Синаксис - зустріч глав помісних православних церков.

За його словами, в рамках підготовки до форуму вже проведено низку зустрічей з главами церков, від яких отримано підтвердження їхньої участі в релігійному заході у столиці України.

«Ми провели зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм I, Патріархом Єрусалимським Феофілом III, Архієпископом Кіпру Хризостомусом III, Архієпископом Японії Даніелем, Архієпископом Греції Ієронімусом, Католикосом-Патріархом Грузії Ілією III», - розповів депутат.

«Ми відчули повну підтримку світових духовних лідерів, які в цей важкий для нашої країни час моляться за Україну та український народ», - додав Фельдман.

Нагадаємо, з 21 по 28 січня в Шамбезі у Женеві триває зустріч глав православних церков, на якій обговорюються питання підготовки Святого і Великого Всеправославного Собору, який вирішено провести цьогоріч. Зустріч проводиться на запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія.

Київський міжнародний

міжконфесійний форум вперше відбувся у 2011 році. Організатори - Інститут з прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії, а також Український єврейський комітет, очолюваний народним депутатом України Олександром Фельдманом.

Щороку в роботі Форуму беруть участь представники найбільших конфесій християнства, іудаїзму, ісламу і буддизму, а також вчені та політики з більш ніж 20 країн світу.

У 2011-2013 роках Міжнародний, міжконфесійний форум проводився у Києві. У 2014 році організатори перенесли його до Харкова. Під час проведення заходу було закладено символічну капсулу у фундамент Музею релігій Фельдман Екопарк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram