ГоловнаСуспільствоПодії

На Осокорках спиляли дерева у сквері на місці скандальної забудови

КМДА запідозрила у вандалізмі колишнього депутата від "УДАРу".

Фото: facebook.com/dbelotserkovets/

Біля станції метро "Осокорки" в Києві невідомі в ніч на неділю спиляли 16 кленів у сквері, розбитому на місці скандальної забудови.

Голова Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці запідозрив, що до вандалізму може бути причетний забудовник, в якого відібрали цю ділянку.

"Сергію Котвицький, до вас як до представника "УКРОПу" і колишнього забудовника велике питання, чи не з вашої ініціативи це сталося?" - написав Білоцерківець. Сергій Котвицький в минулому скликанні Київради був у складі фракції "УДАР". Тепер він депутат Житомирської райради від "УКРОПу". Котвицький, втім, заперечував володіння будівельною компанією "Скай-Буд ЛТД", яка мала побудувати торгово-розважальний центр біля станції метро "Осокорки".

"Зелені насадження все одно буде відновлено. Поліцію викликали, але, на жаль, свідків не зафіксовано", - додав Білоцерківець.

Нагадаємо, впродовж 2014-2015 років місцеві жителі воювали зі "Скай-Буд ЛТД", якій під час правління колишнього мера Києва Леоніда Черновецького виділили земельну ділянку біля метро "Осокорки". У підсумку Київрада скасувала рішення про виділення землі, київська влада розбила тут сквер. Минулої осені активісти, які наглядають за сквером, заявляли, що дерева невідомі полили бензином. Комунальному підприємству "Зеленбуд" довелося міняти землю, на якій ростуть дерева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram