ГоловнаПолітика

Парасюк став фігурантом нової кримінальної справи

Під час засідання суду у справі учасників бійки на Драгобраті нардеп спровокував бійку

Парасюк став фігурантом нової кримінальної справи
Фото: www.facebook.com/sasko.laps

Ужгородська місцева прокуратура внесла в ЕРДР відомості і почала кримінальне провадження за фактом хуліганства (ч.3 ст.296 КК України) в адміністративній будівлі Апеляційного суду Закарпатської області під час розгляду апеляційних скарг про зміну запобіжного заходу п'ятьом затриманим за бійку на Драгобраті.

Про це інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як повідомляється, в період з 23:30 22 січня по 7:00 23 січня народний депутат Володимир Парасюк разом з групою невстановлених осіб близько 50-80 осіб, одягнених у камуфляжну форму з нашивками ДУК "Правий сектор", які прибули в зал суду для підтримки підозрюваних, спровокували бійку з правоохоронцями. Правопорушники спровокували бійку і почали блокувати можливість конвоювання із зали суду підозрюваного, при цьому нецензурно висловлювалися і пошкодили майно, яке знаходилося в приміщенні Апеляційного суду Закарпатської області.

Парасюк під час судового засідання кинув у прокурорів стакан і облив їх водою.

Розслідуванням вказаного кримінального злочину займається слідче управління ГУ НП в Закарпатській області.

Як наголошується, ч.3 ст.296 КК України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб, пов'язане з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки щодо охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, конфлікт на Драгобраті стався 10 січня - в готелі "Хата магната" у закарпатському селі Ясіня п'ятеро бійців ДУК "Правий сектор" побилися з охороною туристичного комплексу. За версією глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, п'яні бійці влаштували розборки з персоналом, побили одного з кухарів і бармена, після чого працівники турбази і туристи затримали всіх п'ятьох. Увечері 11 січня двоє затриманих були арештовані, а ще трьох забрали до лікарні прямо із зали суду.

23 січня Апеляційний суд Закарпатської області дозволив випустити під заставу бійця "Правого сектору" Василя Василинюка (прізвисько "Цвік"), заарештованого за бійку з охороною готелю "Хата Магната" на гірськолижному курорті Драгобрат у Закарпатській області.

Після двох позитивних для затриманих бійців рішень, суд вирішив залишити під вартою бійця ПС Петра Угрина (на прізвисько "Педро"). Він пробуде в СІЗО близько 60 діб, тобто до 8 березня. Аналогічне рішення було прийнято щодо бійця Василя Малковича ("Хорват).

Під час оголошення рішення нардеп Володимир Парасюк кинув склянку у бік прокурорів, і в залі суду почалася бійка. Судді заявили, що засідання закінчено, але активісти спробували заблокувати їх у нарадчій кімнаті. Як повідомляє прес-служба "Правого сектору", пізніше було ухвалено рішення перевести "Хорвата" і "Педро" лікарню.

Сергія Тищенка (на прізвисько "нацик") і Антона Короткова (позивний "Біс") суд відпустив на поруки депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram