ГоловнаСуспільствоЖиття

Райсуд Львова заарештував заcтупника директора бронетанкового заводу, визначивши заставу 30 млн грн

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Райсуд Львова заарештував заcтупника директора бронетанкового заводу, визначивши заставу 30 млн грн
Анатолий Матиос

Шевченківський районний суд Львова 21 січня задовольнив клопотання військової прокуратури Західного регіону і заарештував заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, який у змові з керівником приватного підприємства заволоділи коштами державного оборонного замовлення у сумі понад 23 млн грн, виділеними з державного бюджету для ремонту бронетанкової техніки для потреб АТО.

Про це повідомляє головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в Facebook.

"При цьому суддя Шевченківського районного суду міста Львова, відповідно до чинного КПК України, з урахуванням ризиків і цинічності способу розкрадання коштів, визначив для заарештованих розкрадачів заставу в розмірі 30 млн гривень і 25 млн гривень відповідно КОЖНОМУ!", - написав головний військовий прокурор.

Як наголошено, зазначені особи підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього наявного власного майна.

"Усе це, тобто затримання розкрадачів і збирання доказів, що дозволило суду їх заарештувати, ми зробили разом зі співробітниками управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області", - пізніше додав Анатолій Матіос.

Як повідомляли раніше, екс-директора Львівського бронетанкового заводу підозрюють у привласненні 2 млн гривень, призначених для ремонту військової техніки для АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram