ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Товаришів затриманих екс-бійців "Торнадо" не пустили на територію суду

Затримані чекають на обвинувальний вирок.

Сьогоднішнє судове засідання у справі восьми колишніх бійців розформованої роти патрульної служби міліції "Торнадо", звинувачених у тяжких злочинах, проходить у закритому режимі, людей на територію Оболонського районного суду Києва пропускають за посвідченнями.

Фото: Олександр Рудоманов

Як повідомляє кореспондент LB.ua, активісти, які прийшли підтримати бійців, залишилися за парканом. Заходити в будівлю і навіть на подвір'я їм заборонили. На території чергують близько 30 поліцейських і "нацгвардійців". Загалом ситуація спокійна.

Такі запобіжні заходи запровадили після того, як товариші затриманих намагалися штурмувати залу суду 11 січня.

На сьогоднішньому засіданні колишнім бійцям "Торнадо" зачитають обвинувальний вирок.

Нагадаємо, 11 січня в Оболонському суді Києва відбулася бійка між активістами і "Грифоном", останні намагалися не допустити агресивно налаштований натовп у залу. Натиск вдалося стримати.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014-го по червень 2015-го охороняла громадський порядок у Привіллі і Станиці Луганській.

У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісьмох членів роти, які перебували поза місцем її дислокації. Дізнавшись про це, бійці, які перебували на базі "Торнадо" в Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військовим прокурорам провести слідчі дії і зайняли кругову оборону. Через кілька днів переговорів їх усе ж вдалося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які побажали залишитися служити, перевели в полк "Миротворець", який зараз дислокується в Боярці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram