ГоловнаСуспільствоПодії

На КПП "Чонгар" затримали п'ятьох прикордонників за хабарі (оновлено)

Вимагання почалося вже в перший день державної торгової блокади півострова.

На КПП "Чонгар" затримали п'ятьох прикордонників за хабарі (оновлено)
Фото: khoda.gov.ua

СБУ затримала п'ятьох прикордонників на контрольно-пропускному пункті "Чонгар" за підозрою в хабарництві. Як повідомляє прес-служба спецслужби, вони вимагали гроші з водіїв вантажівок за перетин пункту пропуску.

Тільки з трьох водіїв, які на момент затримання їхали з території анексованого Криму, вимагачі зібрали 700 доларів і 4500 гривень.

Оновлення. СБУ спочатку заявила, що затримані - співробітники Державної прикордонної служби, однак в ефірі 112 каналу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що СБУ надала недостовірну інформацію.

"Інформація не відповідає дійсності. Її вже немає на сайті СБУ. Дійсно вчора СБУ та представники прокуратури проводили певні оперативно-технічні заходи на КПП "Чонгар". Але проводили їх стосовно співробітників інших контрольних органів, а не прикордонників. Унаслідок цих заходів у представників інших контрольних служб було виявлено певні кошти. Але, по-перше, слідчі дії не проводили стосовно прикордонників. По-друге, через контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду не курсують ніякі вантажні автомобілі - ні на в'їзд, ні на виїзд, тому не йшлося про те, що ці кошти передавали представникам інших контрольних служб водії вантажівок", - сказав він.

Нагадаємо, тільки напередодні учасники громадянської блокади Криму остаточно зняли свої пости з пунктів пропуску "Чонгар", "Чаплинка" і "Каланчак".

Це рішення було пов'язане з тим, що з 17 січня набула чинності постанова Кабміну України про заборону торгових відносин із Кримом.

Кабінет Міністрів 16 грудня ухвалив і оприлюднив 17 грудня постанову, згідно з якою через адміністративний кордон із Кримом заборонено провозити товари. Відповідно до документа, виняток становлять лише особисті речі громадян і соціально значущі продукти харчування, сумарна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 гривень, а сумарна вага - не більш ніж 50 кг на одну людину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram