ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох "кіборгів" посмертно нагородив президент

Тіла загиблих рік тому захисників Донецького аеропорту ідентифікували лише недавно.

Президент Петр Порошенко встретился с семьями военных, погибших в последние дни обороны нового терминала Донецкого международного аэропорта и до недавнего времени считались пропавшими без вести, передает пресс-служба президента.

Тела пятерых погибших воинов, - лейтенанта медицинской службы Кондратюка Александра Ивановича, сержанта Марченко Алексея Владимировича, младшего сержанта Алексейчука Владислава Владимировича, рядовых Гасюк Виталия Аркадьевича и Бузник Владимира Петровича - были идентифицированы только в конце прошлого года.

Президент наградил <<киборгов>> посмертно, вручив ордена родственникам
Президент наградил <<киборгов>> посмертно, вручив ордена родственникам

У ході зустрічі зі сім'ями загиблих героїв голова держави зазначив, що в народній пам'яті захисники аеропорту були і назавжди залишаться знаменитими «кіборгами» - безстрашними і непереможними українськими вояками, які продемонстрували всім волелюбний, жертовний і нескорений український дух і стали символом для всієї країни, прикладом для наслідування всіх військових.

Завдяки саме їх героїчному прикладу, стійкості і мужності була відроджена бойова слава України, зауважив Президент.

Голова держави від імені всього українського народу подякував сім'ям за подвиг їхніх загиблих синів, батьків і чоловіків і вручив рідним та близьким героїв державні нагороди України.

Орденом Богдана Хмельницького III ступеня посмертно нагороджений лейтенант медичної служби Олександр Кондратюк - він під постійними обстрілами до останнього надавав медичну допомогу пораненим воїнам, рятуючи їм життя.

Орденом "За мужність" III ступеня нагороджено сержанта Олексія Марченка і молодшого сержанта Владислава Алексейчука, які, відволікаючи на себе увагу противника, сприяли успішній евакуації поранених бійців з нового терміналу і, опинившись в оточенні, вступили в бій зі силами противника, що переважали, виявивши зразок самопожертви і відваги.

Цієї нагороди також були удостоєні рядові Віталій Гасюк і Володимир Бузник, які мужньо до останнього тримали оборону, хвацько відбиваючи атаки російських найманців, забезпечивши евакуацію поранених товаришів.

Як повідомлялось, Порошенко нагородив орденом "За мужність" українця, що героїчно загинув у Неаполі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram