ГоловнаСуспільствоЖиття

У Затоці місцева влада привласнила землі на 50 млн грн

Селищний голова, головний архітектор і голова земельної комісії у змові відчужували землю поблизу моря.

У Затоці місцева влада привласнила землі на 50 млн грн
Пляж в Затоке (архивное фото)
Фото: Александр Ратушняк

Співробітники прокуратури і міліції Одеської області виявили низку незаконних операцій із відчуженням рекреаційних земель ринковою вартістю в 50 мільйонів гривень у курортному селищі Затока, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу Одеської обласної прокуратури.

У відомстві зазначили, що до злочинних діянь у Білгород-Дністровському районі причетні керівники органів місцевого самоврядування.

"Селищний голова Затоки, керівник земельної комісії і головний архітектор. Білгород-Дністровський незаконно відчужували рекреаційні землі ринковою вартістю в 50 мільйонів гривень під дачне будівництво. Прокуратура Одеської області спільно з органами поліції повідомили чиновникам про підозру у зловживанні службовим становищем і умисному перешкоджанні виконанню судового рішення", - повідомили в облпрокуратурі.

Зокрема, встановлено, що у вересні-грудні 2014 року керівник селищної ради спільно з головою земельної комісії і головним архітектором міста незаконно вивели з комунальної власності та передали в приватну власність земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 гектари. Рекреаційну землю розділили між 66, пов'язаними з посадовими особами. Тим часом, заборона на забудову землі дачними будинками визначена законодавством, а ухвалою суду заборонено здійснювати будь-які дії з цією ділянкою.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1366 КК України (зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення та службове підроблення) Кримінального кодексу України триває. Прокуратура готує звернення до суду з клопотанням про відсторонення цих посадових осіб від займаних посад", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора співробітники СБУ затримали на хабарі слідчого поліції Білгород-Дністровського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram