ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ відкрила дві патрульні бази в Донецькій області

Спостерігачі СММ прибули до Світлодарська та Красноармійська

ОБСЄ відкрила дві патрульні бази в Донецькій області
Фото: rbc.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ) в Україні відкриває дві нові передові патрульні бази в Красноармійську та Світлодарську Донецької області, що дозволить спостерігачам перебувати ближче до лінії розмежування в цих районах.

Про це повідомляє офіційний сайт місії.

"Нові передові патрульні бази СММ поліпшать наші можливості в моніторингу, дозволять нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти. Крім того, це вкотре допоможе мотивувати підписантів більш ефективно виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод", - розповів перший заступник голови місії Александр Хуг.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані поблизу лінії розмежування і дозволять місії розмістити невелике число спостерігачів, які перебуватимуть у цих районах цілодобово. Ротацію спостерігачів проводитимуть щотижня.

"СММ прагне відкрити передові патрульні бази по обидва боки лінії розмежування з метою забезпечення ефективного моніторингу в рівному співвідношенні", - наголошено в повідомленні.

Тепер передові патрульні бази ОБСЄ розташовані в чотирьох районах, контрольованих урядом: у Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область), у Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох районах, окупованих бойовиками "ДНР-ЛНР": Стаханові (Луганська область), Горлівці та Дебальцевому (Донецька область).

Нагадаємо, Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини, яка головує в ОБСЄ з 2016 року, - пообіцяв, що ОБСЄ пильно стежитиме за вирішенням збройного конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram