ГоловнаСуспільствоВійна

Обама і Путін обговорили Мінські угоди

Наступним кроком має стати угода про умови проведення місцевих виборів на Донбасі

Обама і Путін обговорили Мінські угоди
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому.

Обама наголосив, що російська сторона мусить виконувати Мінські угоди і припинити підтримку сепаратистів. Він також зазначив, що наступним важливим кроком для сторін конфлікту є досягнення угоди про умови проведення місцевих виборів на Донбасі.

"Президент США підкреслив важливість роботи в напрямку дипломатичного вирішення кризи в Україні шляхом повного виконання Мінських угод усіма сторонами... Наступним важливим кроком для сторін є досягнення угоди про умови місцевих виборів на Донбасі, які повинні відповідати стандартам ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Обама і Путін також обговорили необхідність заходів, що сприяли б продуктивній дискусії між представниками сирійської опозиції і режиму Башара Асада під егідою ООН.

Нагадаємо, вчора в Мінську Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі вкотре домовилася про повне припинення вогню і звільнення 50 полонених з обох сторін конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram