ГоловнаСуспільствоЖиття

"Комсомольська правда" змінила назву в рамках декомунізації

З 12 січня газета буде видаватися під брендом "КП" в Україні"

"Комсомольська правда" змінила назву в рамках декомунізації

Щоденна газета "Комсомольська правда" в Україні" згідно з чинним у країні законом про декомунізацію з 12 січня 2016 року змінила назву. Тепер вона називається "КП" в Україні".

Про це повідомляє сайт газети.

Наголошують, що на цей крок редакція пішла вимушено "згідно з чинним у країні законом про декомунізацію, а також небажанням Міністерства юстиції враховувати той факт, що українська версія газети, яка існує вже 19 років, ніколи не була "рупором ВЛКСМ", а одним із лідерів друкованої преси в Україні".

"Комсомольська правда" виходить у більш ніж 50 країнах світу, в тому числі державах, що також пройшли через декомунізацію. І лише в Україні закон змусив газету з 90-річною історією змінити назву, говорить головний редактор видання Оксана Богданова.

Незважаючи на зміни в назві, газета залишається вірною своїм постійним читачам і традиціям, запевняють у редакції. Як і колись, "КП" в Україні" виходитиме шість разів на тиждень, по четвергах - "товстушка" (тижневий випуск із телепрограмою і збільшеною кількістю сторінок).

Нагадаємо, закони, що передбачають процес декомунізації в країні, набули чинності 21 травня 2015 року. Цими документами, зокрема, забороняється в Україні радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви КДБ і визнаються борцями за незалежність України воїни УПА.

Закони були прийняті Радою 9 квітня. Президент Петро Порошенко підписав їх 15 травня. Підписуючи ці закони, Порошенко заявив, що найближчим часом до Верховної Ради буде подано проект закону, спрямований на усунення колізій, які можуть бути використані для зловживання нормами нового законодавства, порушення прав і свобод людини і громадянина, зокрема в частині свободи наукових досліджень і міжнародної співпраці та діалогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram