ГоловнаСуспільствоЖиття

На початку тижня в Україні прогнозують потепління

У Києві очікується сильний сніг

На початку тижня в Україні прогнозують потепління

У найближчу добу, 11 січня, погоду в Україні визначатиме тепла повітряна маса. Про це повідомляє Укргідрометцентр, інформує "інтерфакс-Україна".

У цей день очікується сніг, мокрий сніг з переходом у дощ, місцями сильні опади, ожеледь, налипання мокрого снігу, лише вночі у північно-східних областях без опадів. На дорогах ожеледиця, у південній частині туман.

Вітер переважно південно-східний, 5-12 м /с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, в Черніговській, Сумській, Полтавській та Харківській областях вночі 9-14° морозу, вдень 3-8° морозу, на Закарпатті, Прикарпатті та південній частині вночі 0-5° тепла, вдень 4-9°.

У Києві в понеділок вночі очікується сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, вдень невеликий мокрий сніг з переходом у дощ, температура вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, у Києві за весь період метеорологічних спостережень 11 січня найвища температура була зафіксована на позначці 11,1 градусів тепла в 1991 році, а найнижча - на позначці 32,9 градусів морозу в 1950 році.

У вівторок, 12 січня, у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях України вночі очікується помірний дощ, вдень невеликий дощ з переходом у мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. Температура вночі та вдень - від 2° морозу до 3° тепла, вдень 0-5° тепла. На решті території - часом дощ. Температура вночі та вдень 1-6° тепла, вдень у південній частині до 9° тепла.

Вітер південний з переходом на західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, вдень на Лівобережжі місцями 25 м/с. На дорогах ожеледиця.

У Києві вночі очікується помірний, вдень невеликий дощ з переходом у мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу; температура вночі та вдень 0-2° тепла. Вітер південний з переходом на західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. На дорогах ожеледиця.

Нагадаємо, за минулу добу відновлено електропостачання в 114 населених пунктах у семи українських областях, знеструмленими залишаються 28.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram