ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала бойовика на прізвисько "Джекі Чан"

Бойовика завербували російські спецслужби, коли він був на заробітках у Росії

СБУ затримала бойовика на прізвисько "Джекі Чан"
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала поблизу смт Станиця Луганська Луганської області учасника декількох незаконних збройних формувань терористичних організацій "ДНР / ЛНР". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Бойовик на прізвисько "Джекі Чан" був завербований представниками російських спецслужб, перебуваючи на заробітках у Росії. Куратори направили його до Донецька, де бойовика зарахували в один з підрозділів внутрішніх військ т.зв. "МВС ДНР". Він пройшов навчання з вогневої підготовки та диверсійної роботи під керівництвом російських інструкторів. За свідченнями затриманого, він змінив кілька "підрозділів" терористів "ДНР" і "ЛНР". Підготовкою бойовиків у всіх його підрозділах займалися росіяни", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі СБУ повідомили про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Ведуться оперативно-слідчі дії для встановлення цілей перебування бойовика на території, контрольованій українською владою

Нагадаємо, наприкінці грудня СБУ затримала бойовика терористичної організації "ДНР" під час перетину контрольного пункту в'їзду-виїзду "Зайцеве" в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram