ГоловнаСуспільствоПодії

Затримана група осіб, що напала в листопаді на працівників СБУ в Києві

За місцем проживання цих осіб вилучені гранати, тротилові шашки, патрони

Затримана група осіб, що напала в листопаді на працівників СБУ в Києві

10 січня Генпрокуратура спільно з СБУ в ході здійснення досудового розслідування кримінального провадження затримали озброєну групу осіб, що напала в листопаді на працівників СБУ в Києві. Про це йдеться в повідомленні Управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Наголошується, що до складу групи входив також громадянин Російської Федерації.

23 листопада 2015 року в Києві на території парку відпочинку «Гідропарк» біля однойменної станції метро учасники групи скоїли напад на учасників АТО - співробітників Служби безпеки України та спортивними бітами заподіяли їм тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Один з постраждалих досі перебуває в комі в результаті важкої відкритої черепно-мозкової травми, перелому основи черепа. Під час обшуків цього ж дня за місцем проживання та тимчасового перебування зазначених осіб вилучено: 6 гранат Ф1, 3 тротилові шашки з детонаторами; близько 500 патронів калібру 7,62 мм і дві бейсбольні біти. Самі підозрювані в ході затримання чинили активний фізичний опір і здійснили загрозу застосування наявних у них боєприпасів.

Органом досудового розслідування перевіряються також факти можливих разбійних нападів, скоєних зазначеною озброєною групою осіб на території «Гідропарку».

Зараз готуються клопотання до Печерського районного суду Києва про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram